Junior Boys remixar Sally Shapiro, Sally turnerar

Sally Shapiro får finbesök när både Junior Boys och Lindstrøm bjuder på remixar. Dessutom bryter hon sin självvalda isolering och ger sig ut på en kort DJ-turné. "En bit på vägen mot ett liveframträdande", säger producenten Johan Agebjörn.

21 januari 2008 klockan 21:00

När Jackie Jackie (spend this winter with me) en av de nya låtarna på den utökade versionen av debutalbumet Disco Romance som släpptes i Nordamerika, kommer som singel tillsammans med en färsk remix av inga mindre än Junior Boys.

Tolvtummaren, som dessutom innehåller en ny remix av Dyylan, kommer den 22 februari och omkring två månader senare i USA och Kanada. Permanent Records står för det praktiska.

Ännu fler remixar dyker upp i april på Remix Romance, en fullängdare där bland andra Lindstrøm – ena halvan bakom årets fjärde bästa skiva enligt vissa – bidrar med sin version av låtarna på Disco Romance.

— Jag tycker att Lindstrømremixen är den bästa, den är helt fantastisk. Annars har de olika skivbolagen olika favoriter. Det är ganska jämn kvalitet, säger Johan Agebjörn till Judy.

Judy kan även få anledning att revidera tidigare utsagor om flygskräck och scenvägran. Sally Shapiro har aldrig uppträtt live och enlig egen utsago har ingen, inte ens hennes producent, varit i samma rum som henne när hon sjunger. Tillsammans med Johan Agebjörn ger Sally Shapiro sig nu ut på en kort DJ-turné i Nordamerika.

— Vi kom på att genom att bara vara diskjockeys så behöver hon inte sjunga. Då blir det lättare, och vi kommer en bit på vägen mot ett liveframträdande. Om det går bra så kommer vi att utvidga det.

Nomineringen till indiepriset Plug Awards, som delas ut vid en gala i New York i mars, bidrog till beslutet.

— Det händer så mycket borta i USA nu att vi måste åka dit.

Vad kommer ni att spela?
— Det blir dansmusik i olika former: Italodisco, electrodisco, nydisco, det mesta som slutar på "disco" och en del nya remixar som inte har kommit ut än, säger Johan Agebjörn.

Dyylan, som alltså bidrar med en remix av Jackie Jackie, har tidigare bearbetat Anorak Christmas som finns att ladda hem [mp3]. Hans tredje bidrag kommer senare i vår, när han remixar Hold me so tight.

Låtlista Jackie Jackie 12"
A1 Jackie Jackie (Spend This Winter With Me)
A2 Skating in the Moonshine
B1 Jackie Junior (Junior Boys Dub)
B2 Jackie Jackie (Dyylan's Subzero Nocturne)

Turnédatum
4 mars: Wrongbar, Toronto, Kanada
7 mars: Mercury Lounge, New York, USA
9 mars: Sonotheque, Chicago, USA.