Ny trend bland musiker: nål och tråd

Visst kan det vara givande att syssla med musik, men varför fokusera på en sak när man kan bli designer och klädskapare samtidigt?

13 januari 2008 klockan 22:02

Som alla vet kan musiker allt. De är snälla, ödmjuka, konstnärliga och kan inte bara behärska instrument och röster utan även allt annat. Vem skulle inte vilja köpa en tavla av Pete Doherty? Eller en sko designad av Lupe Fiasco?

Hittills har Antony Hegharty designat en klänning och Panda Bear har sålt ut ett lager coola tröjor. Vi väntar med spänning på fler kreationer, kanske från Hot Chip och Kevin Rowland?

Antony Hegarty har tillsammans med nätbutiken YOOX.com tagit fram en klänning. Klänningen ska säljas på Ebay på Alla hjärtans dag. Pengarna går så klart till ett gott syfte — Sylvia Rivera Law Project, en organisation som hjälper människor att komma fram till deras könsidentitet.

Klänningen är gjord av vitt silke och ska enligt beskrivningen passa vilken kroppsform som helst.
Dessutom är den: "With its essential and refined lines, exalted by an immaculate whiteness, the piece expresses the same qualities found in its creator's poetic musicality."

Antonys klänning är bara den första i raden av samarbeten mellan YOOX.com och olika musiker.

Mannen bakom Panda Bear — Lennox har tillsammans med sin fru Fernanda Pereira startat 2nd Things. Det är ett andra projekt för dem båda och en andra chans för alla bortglömda kläder. Femtio tröjor i olika varianter fanns till salu på deras webbsida innan Pitchfork nämnde det och de sålde slut på sekunden.

Vi lär få se mer av 2nd Things och antagligen mer musik i modebranschen.