Panda Bear-DVD bara på nätet (Uppdaterad)

Skivbolagsstrul ledde till att den turné-DVD med Panda Bear som skulle ha släppts gratis nu i stället bara sprids via nätet. Men å andra sidan blir det precis lika gratis.

4 oktober 2007 klockan 19:34

Uppdatering: Internet räddar dagen. Det blir ingen fysisk DVD-skiva. Alla som har beställt får pengarna tillbaka och alltihop läggs ut för gratis nedladdning. En torrent finns redan uppe på The Pirate Bay.

projektets webbsida skriver Mike på Eattapes, som ligger bakom produktionen, att han inte längre törs skicka ut de egenproducerade skivorna med material från hela Person Pitch-turnén. Detta trots att Noah Lennox, även känd som Panda Bear, ska ha välkomnat utgåvan.

— Noah berättade för ett tag sedan att hans utgivare är upprörd över hela DVD-affären och sätter press på hans manager, skriver han.

Det är oklart vem som avses med "utgivaren" i sammanhanget, men klart är att inga skivor kommer skickas innan problemet är löst. Materialet har heller inte lagts ut på nätet som planerat.

— Om jag skickar ut DVD-skivorna riskerar jag att hållas ansvarig.

Skivan skulle från början skickas ut helt utan kostnad, för att inte gå tusentals dollar back tvingades Eattapes ändra det till att ta sju dollar för beställningar från till exempel Sverige. Samtidigt skulle materialet släppas för gratis nedladdning via fildelningsprogram.

Producenten intygar att det inte är fråga om lurendrejeri och lovar alla som har beställt pengarna tillbaka om de så behagar.