Patrick Wolf lämnar musiken

Underbarnet med flamencostegen och de många instrumenten, Patrick Wolf, planerar att lämna musiken för gott, enligt ett uttalande med något oklar avsändare. Den sista spelningen sker i november, förutsatt att uppgifterna stämmer.

24 april 2007 klockan 21:42

Det meddelar Patrick Wolf i ett nätforum. Det råder viss tveksamhet om det verkligen är Patrick Wolf själv som har skrivit inlägget, vilket i så fall skulle betyda att hans tredje album The Magic Position, hyllat av Judy vid flera tillfällen, skulle bli hans sista.

— Jag har tagit beslutet att min sista konsert blir i november, ett retrospektiv tillsammans med en orkester i London, skriver personen som utger sig för att vara den näpne britten.

Ett mer kryptiskt meddelande på den officiella hemsidan pekar åt samma håll:

— Tvåtusensju kommer föra mig till slutet av en väldigt lång väg. Jag har träffat så många människor de senaste sex åren och jag hoppas att möta många fler innan det här året är över och ett nytt liv börjar, skrev han i sin blogg för bara några dagar sedan.

Beskedet innebär inte bara slutet för Patrick Wolf som liveartist utan att hans karriär helt är över. Samtidigt intygar han att beslutet inte beror på den kalabalik som uppstod vid en spelning nyligen när han hamnade i bråk med sin egen trummis, kastade en cymbal på honom och gav honom sparken på plats, direkt på scenen.

— En kreativ klocka tickar och jag har många, många projekt att skapa under den tid har har kvar på jorden.

Alerta Patrick Wolf-fans hinner fortfarande se honom på Arvikafestivalen som pågår mellan den 12 och 14 juli.