Judy i leran

Illustration: Sofia Andersson

Judy i leran: Way out West

Luger staplar stadsfestival på stadsfestival. Förbannelsen som har gjort att Göteborg, Sveriges främsta musikstad, inte har haft någon egen festival är bruten. Way out West har en av sommarens starkaste lineups.

6 augusti 2007 klockan 21:34

Jonas Game (S) TOR 23:00 Pusterviksbaren
Titta: Jonas Game - New City Love [YouTube]
New York City Love gör Jonas det som hans insomnade Bad Cash Quartet aldrig lyckades med. En ren vårkärlek, inbäddad i Sincerely Yours allra renaste lakan.

Low (US) TOR 21:15 Trädgår'n
Titta: Low - Breaker [Last.fm]
På gränsen till för svart svårmod balanserar dessa tre amerikaner. Nya skivan Drums & Guns är kanske det finaste de gjort.

Woven Hand (US) TOR 22:45 Trädgår'n
Lyssna: Woven HandSwedish Purse (Master) [Last.fm]
Lantligt vemod simmar alltid på djupare vatten än gnälliga stadsbor. Vi saknar inte 16 Horsepower särskilt mycket. Lite sävligare, lite färre kåbojsarhattar och sporrar i publiken.

Lady Sovereign (UK) FRE 21:45 Linné
Titta: Lady Sovereign - Love Me Or Hate Me [YouTube]

En av grimens största sedan 2005 års Vertically Challanged. Hon mäter en och en halv meter över havet och på EP:n Those were the Days från i våras visar hon en mer tillbakalutad sida med texter om hur det var när idag 21-åriga Louise Amanda Harman var ung.

Architecture in Helsinki (AUS) 23.15 Linné
Titta: Architecture In Helsinki Heart It Races [YouTube]
Fina tokiga australiensare att hoppa hopprep och dansa till. Nya albumet Places Like This innehåller bland annat hoppa-tokigt-låten Heart It Races.

The Go! Team FRE 20.15 Linné
Lyssna: The Go! Team - Junior Kickstart [mp3]
Flest trummisar vinner. Två är i det här fallet betydligt fler än en. Vi hoppas på lite studs och galen dans framför scenen.

Regina Spektor (US) LÖR 17:40 Azalea
Titta: Regina Spektor – Fidelity [ifilm]
Förhoppningsvis vet alla redan att Regina Spektor typ är bäst i hela världen. Vi säger det igen: Gå och se Regina, hon är typ bäst i hela världen.

Florence Valentin (S) LÖR 14.00 Linné
Titta: Florence Valentin - Pokerkväll i Vårby Gård [YouTube]
Love Antell läser inte Bon frivilligt och spelar inte mespop. Till Göteborg tar han med sig hela stora bandet och nya skivan. Kom om ni kan, kom om ni vill.

Koop (S) LÖR 17.00 Linné
Lyssna: KoopWaltz for Koop [Last.fm]
Come To Me är barfotadans i ljummet gräs, snygga transor i solnedgång, färgglada Prideflaggor och en gammal knastrig jazzkatt.

Kanye West (US) feat. Peter Bjorn and John LÖR 22:50 Flamingo
Lyssna: Kanye West vs. Peter Bjorn and John – Young Folks [Judybloggen]
Du kan ha tröttnat på topplistehiphop eller säga att Daftpunksamplingar och ord som "George Bush doens't care about black people" är rätt väg. Du kan avfärda Peter Bjorn and John som ett one hit wonder-band eller säga att det finns mer än Young Folks. Men du kan inte låta bli att vara nyfiken på hur hybriden kommer låta.

Franke (S) LÖR 23.15 Linné
Lyssna:Franke – Ställs mot dig [Srvice.com]
Snart är det fyra år sedan fyra unga män skapade fyra av svensk pophistorias mest klassiska sånger, kvartetten Ställs mot dig, Jag älskar dig, Aldrig förstå och Drunknandets färg.. Hittills har de nya källarexperimenten varit en väl bevarad hemlighet i Ola Borgströms fästning. På lördagen dyker de upp ur mörkret.

Mer från Judy   Reportage

RSS-icon RSS    Icon Archive Arkivet