MySQL Error: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near 'UNION SELECT id, headline_short, date, time, intro, 2 as type, artist_url FRO...' at line 1 Judy i leran: Accelerator | Judy
Judy i leran

Illustration: Sofia Andersson

Judy i leran: Accelerator

Luger, som vuxit ur öknamnet Luder och numera bokar de bästa artisterna och anordnar de mest intressanta festivalerna, har laddat upp ordentligt inför årets Accelerator. Malmö har tagits bort på musikkartan. Kvar är Göteborg och Stockholm. Judy peppar inför 29-30 juni på Frescati.

27 juni 2007 klockan 23:00

FREDAG 29 JUNI
Det är bara att förbereda sig på en lång dag och natt. Festivalen rivstartar och ökar, under första dagen i Stockholm.

Menomena 14.30 STAGE 3 Inne
Lyssna: Menomena - Wet and Rusting [mp3]
Festivalarrangörerna vet att man gör bäst med att öppna en mix med något lite lagom skevt. Inte för konstigt, men något som fångar uppmärksamhet. Vi tror de här amerikanarna fixar biffen.

Electrelane 16.45 STAGE 2 Tält
Titta: Electrelane - To the East [YouTube]
Popmusik som är mentalt galen, saknar spärrar och som försvinner in i riket vid regnbågens slut är för evigt djupt älskvärt. För dagen står Electrelane tillsammans med ett urval andra för kartan framåt.

Taken By Trees 19.00 STAGE 3 Inne
Vi är inte så ledsna för att Concretes är en färre än tidigare. De klarar sig. Och Victoria Bergsman är bättre än någonsin.

TV On The Radio 19.45 STAGE 1 Ute
Titta: TV On The Radio - Wolf Like Me [YouTube]
Return to Cookie Mountain var 2006 års viktigaste album. I alla fall om man frågar Musikbyråns redaktion. Att spela indie och kallas avant garde mer än halvvägs in på 2000-talets första decennium ger en del att leva upp till.

Peter Bjorn and John 20.45 STAGE 2 Tält
Spänningen är olidlig. Vilken version av Young Folks kommer vi att få höra? Kanske alla? De skulle ju lugnt fylla ut ett set.

Cansei De Ser Sexy 22.45 STAGE 2 Tält
Lyssna: Cansei De Ser Sexy - Alala [mp3]
Brasilianskor som tröttnat på att vara sexiga tröttnar inte vi på.

Digitalism 23.30 STAGE 3 Inne
Lyssna: Digitalism in Cairo [mp3, 1 minut]
More är more och ingenting annat. Som en av få akter norr om Montmartre begriper Digitalism det och landar i Sverige med debutalbumet Idealism -– redan sönderspelat efter ljuva nätläckor och förhandsvisningar.

The Presets 01.00 STAGE 3 Inne
Lyssna: The Presets - Kitty In The Middle (live) [last.fm]
Vid det här laget kommer du kanske vara trött, eventuellt full. Dansa hem i natten med I Go Hard, I Go Home under fötterna och i hjärtat.


LÖRDAG 30 JUNI
Tack och lov följs fredagens halvhysteri upp med lite finstämdhet med inslag av bra saker som män med höga klackar och de där småknasiga pojkarna vars fans tar sönder scener.

Junior Boys 18.45 STAGE 2 Tält
Mycket mer skägg och ölmage än man skulle kunna tro, men funkigt och fint som tusan.

Jens Lekman 19.45 STAGE 1 Ute
Lyssna: Vapnet & Jens Lekman - HÃ¥ll ihop [mp3]
Det finns bara en Jens Lekman och var han än är så vill Judy vara där.

Jamie T 20.45 STAGE 2 Tält
Lyssna: Jamie T - Sheila [last.fm]
Så omodern; men om du verkar i en tradition som bär arven från dr. Feelgood och Vic Godard är plötsligt pubrock det vackraste livet kan erbjuda när du släntrar ut från The Den och ned i tunnelbanan igen.

Rufus Wainwright 21.45 STAGE 1 Ute
Mannen med släkten, rösten och stilettklackarna är tillbaka på svensk mark. Vi är beredda att hurra lite, om vi får höra några gamla favoriter och se en tiara eller två.

The Sea and Cake 22.00 STAGE 3 Inne
Lyssna: The Sea And Cake - Bring My Car I Feel to Smash It [last.fm]
Lite synd att de blir instängda i Allhuset, för senaste skivan Everybody är ett så fint sommarsountrack, precis på rätt sida av smörighetsgränsen.

Studio 22.45 STAGE 2 Tält
En kudde som ekar av Tangerine Dream och Jamie Principle är den finaste presenten du kan ge dig själv. Särskilt när den pakteras i en glasklart vacker estetik som havet tillåts strömma in och ut igenom.

The Tough Alliance 01.00 STAGE 3 Inne
De som tror på Orange Juice skall ha evigt liv. Enda frågetecknet är hur vi löser det här med scenavspärrningar? Vårt förslag: Riv ner skiten och försvinn in i era vackraste drömmar.

Mer från Judy   Reportage

RSS-icon RSS    Icon Archive Arkivet